Over Jack Steeghs

Jack op weg

Mijn geboorte was niet zonder zorgen; na een verkeerde inschatting van de vroedvrouw werd ik meteen na geboorte – even in moeders armen – via de buurman en mijn vader per auto naar het ziekenhuis vervoerd.
Mijn eerste huis was niet thuis, maar verder weg in een klein glazen huisje, zes weken couveuse. Heel veel later staat de impact van dit prille begin model voor de geboorte van een blog. vroedman dankzij de vroedvrouw. Godzijdank 😉

Ik ben als enig kind opgegroeid in een boerengezin in een katholiek Brabants dorp, daar ben ik op een levenspad van de traditie gezet. Die traditie was een mengeling van meegegeven (Rk) geloofsvertrouwen, dorpse gemoedelijkheid en het met kleine stapjes leren omgaan met de eisen die vandaag de dag aan een zakelijke onderneming als een agrarisch bedrijf worden gesteld.

Vanuit de ouderlijke bedding ben ik me langzamerhand af gaan vragen of dit mijn bestemming is, of hiermee mijn talenten het best tot zijn recht komen. Uiteindelijk heb ik het ouderlijk boerenbedrijf overgenomen maar heeft mijn roeping een andere vorm en kleur gekregen. Ik ben gestopt met de agrarische bedrijfsuitoefening maar niet met mijn roeping. Het belangrijkste hierbij is dat mijn verlangen/ver-trouw-en als een soort gereedschap in mijn handen en voeten beschikbaar is gekomen waardoor ik jou maar ook mezelf, als vroedman – pastor, diaconaal werker, duurzame ontwikkeling, een grote dienst kan bewijzen.

Wie het eerlijke verhaal wil lezen waarom ik geen boer meer ben: 2016-waarom-ik-geen-boer-meer-ben-jack-steeghs-in-salland-centraal-16-december

Mijn opgebouwde expertise heb ik naast mijn afkomst, opgroeien en agrarische beroepsopleidingen te danken aan mijn theologiestudie en enkele functies in het aartsbisdom Utrecht en in de Diocesane Kerkelijke Caritas Instelling (DKCI).
Mijn belangrijkste inzichten heb ik opgedaan in de gesprekskringen Grond Van Leven (2003-2013) en in het bisdomproject Kerk In Platteland, Projectverslag KIP december 2012 (pilotfase 2010-2012). Het afsluiten van dit project is de directe aanleiding geweest om in januari 2013 met een blog te beginnen.

Een gedachte over “Over Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s