Nieuw-oudjaar

Vuurwerk jaarwisseling

Nieuw is het jaar dat net begonnen is. Nieuw is oud vanuit een veranderend perspectief. Mijn 4e blog-jaar! Waar haal ik de inspiratie vandaan? Uit toen, nu en straks!

Ik haal als blogger inspiratie door goed te luisteren en om me heen kijken in de wereld van vandaag. En door daarin trouw te blijven aan wie ik geworden ben, vanuit het verleden. De focus ligt op wat ik leerde in landbouw en kerk. En soms een uitstapje. Oude tijden herleven. Meer dan nostalgie.

Buurtschap de Heitrak - prent uit boek 600 jaar onderweg naar Neerkant

Zo zou mijn geboorteomgeving er ongeveer 700 jaar geleden uit hebben kunnen zien – een prent uit het boek ‘600 jaar onderweg naar Neerkant’, dat eind 2015 verscheen bij museum Techniek met ’n Ziel.
Als ik menig toekomstvoorspelling lees gaan we weer meer in verbinding met onze omgeving. Dat is nieuw oud vanuit een veranderend perspectief. Onzeker, ja. Maar ver-zeker-der, dan een eenzijdig economisch plaatje dat dagelijks onderhevig is aan de waan van de dag… Leve de verbinding.

Zalig nieuwjaar!

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s