Geefrelaties bevestigen elkaar op het heerlijke avondje

Het heerlijke avondje komt eraan… Geven en ontvangen – delen – is leuk. Mits het kind in jou en de ander gezien mag worden. Een goed sinterklaasfeest is de ultieme voorbereiding op Kerst. (Ook) sinterklaasgeloof is (mij) heilig.

Een goed sinterklaasfeest verstrooit de aandacht, laat een andere kant van bekenden zien. De beste heerlijke avondjes herinner ik me nóg. En dat waren niet de avondjes met de grootste cadeaus…
De bekende ander die via een cadeau plus vers een kant van jou belicht die jij nooit op die manier zou verwoorden of verbeelden is een verrijking voor de persoon die jij bent. Een cadeautje voordat je aan het ‘echte’ uitpakken begint.
Als kleuter herinner ik me een sinterklaasfeest in het buurtschap waar ik opgroeide. Sint kwam me verdacht bekend voor en hij was zo anders dan die van tv. Het stoorde niet. Het ‘magische’ van het spel, het samenzijn en als ‘echt’ cadeau een doos klei met vele kleuren stelde mij in staat om met mijn verbeelding oneindig creatief aan de slag te gaan. Ik herinner me nog goed de kleuren en vooral de geur van die klei. Dit moment is nu 45 jaar met me mee gegaan, dat kan wel eens levenslang worden.

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s