Boekenblog

Een blog met afbeeldingen van zeven heel verschillende boeken. Met een korte toelichting. Beslist niet een top-7 ranglijst maar boeken die me op een dusdanige wijze zijn bijgebleven dat ik ze op mijn sterfbed nog zal kennen. Met dank aan Ruth van der Haar die me in januari uitdaagde op twitter.


Een boek neutraal lezen is heel wat anders dan een boek tot je nemen in een tijd dat je het zwaar hebt. Dat laatste was het geval toen ik dit boek las. Wat me het meeste bij is gebleven: de uitleg van de Bijbelse stenen tafelen (met daarop de tien geboden). De eerste stenen tafelen gingen niet lang mee, omdat ze eenzijdig opgelegd waren als regels van bovenaf. De tweede stenen tafelen gaan nu nog altijd mee, omdat ze vanuit een samenwerking God – mensen tot stand zijn gekomen.


Een kinderboek, over Bas die een nieuw bed krijgt, dat ik eindeloos heb voorgelezen aan meerdere kinderen.


Waarschijnlijk is de gelijkenis van de verloren zoon (Lucas 15) mijn meest favoriete Bijbelverhaal. In dit boek door Henri Nouwen beschreven vanuit het perspectief van het beroemde schilderij van Rembrandt.


Elke keer als ik dit kijkboek open komt de landbouwwereld waarin ik groot ben geworden tot leven.


Ik weet hoe dit boek tot stand is gekomen, ik ken een heleboel mensen die eraan meewerkten en die erin vernoemd staan. Het is het dorp waarin ik opgroeide. De omgeving waar ik mijn vroegste herinneringen heb liggen.


Ongelofelijk knap hoe Coelho een ogenschijnlijk eenvoudig verhaal schrijft, alsof het een weg naar de wijsheid is. Een aanrader voor iedereen.


Uit de tijd dat ik in het aartsbisdom werkte en doorkreeg wat de eucharistieviering is en waarom ze nodig is.

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s