Duurzaamheid op de melkgeitenhouderij (10)

Mest wacht om opgehaald te worden

Op de dag van de duurzaamheid een bijdrage over stro, mest, grondstof en verder…

Wekelijks wordt ‘de pot’ uitgemest. Het strooisel in het betonnen ligbed, waar de melkgeiten in groepen worden gehuisvest, wordt ververst. Het stro is mest geworden dat wacht op een andere bestemming.
Mest eruit, vers stro mag er voor in de plaats komen. Geen willekeurige gang van zaken. Het stro komt veelal uit Frankrijk. De kwaliteit is van belang omdat deze ‘grondstof’ via een cradle-to-cradle concept als mest wordt getransformeerd tot ‘grondstof’ voor het ‘broed’ van de champignonteler .
Bovendien is het logistiek wel zo handig als één transportcombinatie vers stro brengt, lost en vervolgens de lege container vult met ‘mest geworden stro’. En daarna weer verder in the circle of life…

Apokalyps 21, 1 – 4
Toen zag ik een nieuwe hemel en een nieuwe aarde; de eerste hemel en de eerste aarde waren verdwenen en de zee bestond niet meer. Ik zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, vanuit God uit de hemel neerdalen, gereed als een bruid die zich voor haar man heeft getooid. Toen hoorde ik een luide stem, die vanaf de troon riep: ‘Dit is de tent van God bij de mensen! Hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volk zijn, en Hij, God-met-hen, zal hun God zijn. Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen, en de dood zal niet meer bestaan; geen rouw, geen geween, geen smart zal er zijn, want al het oude is voorbij.

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s