Corazon

Het moest er een keer van komen. Dat ik zou gaan schrijven voor de stichting Corazon

Parallel aan mijn gerichtheid op boeren en landbouw heb ik altijd iets met duurzaamheid in de brede betekenis gehad. Net als mijn interesse in de verbinding van het geleefde leven met het overgeleverde en door te geven geloof. Maar ja, zolang er geen concreet richtsnoer is, zolang de aandacht niet voldoende gespitst wordt, blijft het bij ‘iets’ en gebeurt er verder weinig…

Het eerste contact met Richard Lanser stamt van meerdere jaren geleden. Onlangs klopt hij opnieuw op mijn deur. Het schijnt dat er niet zoveel katholieken schrijven over duurzaamheid. Of ik stukjes kan aanleveren zoals ik vaker schrijf en dan onder de rubriek ‘groen geloven’?

Ik neem meerdere verzoeken serieus. Ik wil altijd mezelf en de ander recht doen. Na een korte overweging met mezelf zeg ik: ja. Wetende dat een gewaardeerde collega mooie bijdragen levert op haar site Groen Geloven. Dat ga ik niet overdoen. Mijn accent ligt vooral op mentaal-gelovig vlak. Want naar mijn aanvoelen is ieder mens gezonden met een roeping die een geheel eigen waarde in zich heeft.

Voorlopig schrijf ik dit jaar zes berichten voor Corazon. Het eerste bericht verscheen onlangs. Daarbij laat ik komen wat in me opkomt en laat ik me leiden door de Geest. Voor minder doe ik het niet meer!

(foto: pixabay)

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s