Isidorus van Madrid, alleen maar folklore?

Isidorus van Madrid

Feestdag van de patroonheilige voor de land- en tuinbouw: Isidorus van Madrid. Alleen maar folklore?

Isidorus de landbouwer
Oude tijden, dat was vroeger. Leeft deze rainmaker nog steeds? Wie even googlet komt met Isidorus al snel in tijden toen geluk nog heel gewoon was… Heeft hiermee de geloofswerkzaamheid van deze patroonheilige voldoende actuele zeggingskracht?

In ons land bestaan er niet veel kerkelijke werkgroepen met aandacht voor landbouw en platteland meer. Die in Friesland profileert zich met ‘zorg voor de schepping’ en met projecten die landbouw en geloofstradities willen verbinden.

Vooruit naar vroeger
Ik ben heel benieuwd naar praktijkervaring met Isidorus als steun en toeverlaat in de hedendaagse land- en tuinbouw. Sleutelzin hierbij is niet ‘terug naar het verleden’ of ‘behoud van het verleden’ maar: ‘vooruit naar vroeger’. Wie helpt me verder?

Jack Steeghs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s