Geboortegrond

Korenmolen De Hoop Rijswijk 2van2

Spreek een emigrant die na jarenlang in den vreemde te hebben gewoond thuis komt en je hoort wat er echt toe doet. Wat je in je jonge jaren hebt meegemaakt gaat een leven lang met je mee. Als volwassene op die periode terugblikken en van daaruit vooruitkijken is onlosmakelijk met jou verbonden. Op dit principe is mijn zomeraanbod Geboortegrond gebaseerd.

De beste dingen in het leven vallen je toe. Een netwerkbijeenkomst leverde mij samenwerking met Korenmolen De Hoop in Rijswijk (Gld.) op. Een bijzondere plek op een kruispunt van waterwegen in het midden van het land.

Ogenschijnlijk ver weg van de bewoonde wereld en toch ook vlakbij. Tijdens een rondleiding in de molen ontstond het initiatief als vanzelf. Vanuit oude ambachten, de geur uit vervlogen tijden, het veranderende mensenleven door de eeuwen heen, de plek die deze molen nu in de maatschappij inneemt… Zo’n plek leent zich voor activiteiten. Als mensen veiligheid en vertrouwdheid voelen is Geboortegrond een activiteit waarmee deelnemers elkaar als het ware een nieuwe horizon aanreiken.

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s