De vraag om meer regie

Ik heb het veel gezien en ik zie het nog steeds: de vraag vanuit de werkvloer om meer regie. De regievraag is naar mijn idee een achterhaalde vraag waarmee je jezelf als vrijwilliger of als medewerker te kort doet en leidinggevenden het bos in stuurt. Waarom toch?

O wat zie ik het vaak. In kerken, in de landbouw, in het openbaar bestuur… Waar zie ik het niet? De vraag dat er meer regie moet komen, om een bepaald gezamenlijk probleem op te kunnen lossen.
De vraag om meer regie komt vaak vanuit ervaren vrijwilligers of professionals. Zij verwijzen naar een overkoepelend instituut of samenwerkingsverband en roepen ‘help!’

Vreemd. Want wát zeg je daarmee? Dat jouw stem er niet toe doet? Dat je niet durft? Dat je niet kunt? Wat zou het fijn zijn als betrokkenen op de werkvloer meer initiatief tonen, de angst voorbij. Waar ben je bang voor? Als jij een stukje van de oplossing hebt dat een bestuurlijk orgaan op afstand nooit kan hebben, ga dan de uitdaging met elkaar aan en stop met verwijzen! Leef, werk, verbind en hou niet op!(Foto: visual hunt, raymondklaassen)

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s