Oogstmaand

Het agrarische beeld van de oogstmaand is ook van toepassing op mijn huidige werkfase: ik merk dat ik als vijftiger in de oogsttijd zit. Voldoende basisvertrouwen, genoeg ervaring om te kunnen doen wat gedaan moet worden en voldoende eigen ruimte om al datgene dat aan mij wordt toevertrouwd verder te brengen.

De mooiste herinnering aan de oogsttijd heb ik in mijn lagere schooltijd, als de zomertarwe wordt geoogst en ons gezin tussen de middag op het veld, tussen de graanstoppels, boterhammen naar binnen werkt. De door mam zelfgemaakte ‘bottermelk’ met rozijnen smaakte later nooit meer zoals toen. Van de rest van het decor herinner ik me het door stofwolken opkomende en afgaande geluid van dieselmotoren, net als de felle kleuren van korenbloemen en klaprozen.


(Foto: pixabay)

Ik denk nu terug aan die tijd en merk hoe belangrijk het is om dergelijke beelden uit het verleden te hernemen. Het geeft mij de nodige rust die ik nodig heb om binnenkort weer aan de slag te gaan. Verder met het heden, aansluitend bij het verleden en gericht op de toekomst die nodig is. Oogsttijd.

Voor lezers die zo aanstonds de draad van voor de zomer weer op gaan pakken, met studie, werk of wat dan ook: ik wens je een rijke oogst toe.

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s