Ochtendmens – psalm 108

Mijn gedachten gaan meteen naar de ochtend: mijn favoriete dagdeel. Opstaan kost geen moeite. De ochtend kondigt een nieuwe ontdekking aan of geeft aan dat er vertrouwde dingen wachten. Sleur? Soms. Meestal ben ik als eerste beneden en geniet van de rust. Psalm 108.

Psalm 108, 2 – 3  

Mijn hart is gerust, o God, ik wil zingen en spelen. Mijn ziel, ontwaak met harp en lier, ik wil het morgenrood wekken.

Uitgerust om de dag te beginnen, wakker geworden voor een nieuwe dag. Zelden zonder plan of idee, vaak met gedachten die om de agenda vragen, pen en papier. Een fout om te herstellen, een vonk voor iets nieuws, een stapje verder in de weerbarstigheid. Een afspraak die nu maar eens gemaakt mag worden, teveel werk dat vraagt om prioritering. Iets wat ik nog nooit heb gedaan laadt de spanning en vraagt om goede afspraken vooraf en nu vooral om vertrouwen, dat niet alles in een eerste keer perfect hoeft te zijn.

Een nieuwe dag is een belofte, een kans, een geschenk. Allesbehalve meer van hetzelfde. Een nieuwe ochtend vraagt mij om dankbaarheid. Ik heb er niets voor hoeven doen en kan meestal uitgerust aan de slag. Wauw! Niet voor niets stem ik deze jaarlijks in de top 2000:

Jack Steeghs

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s