Deelnemers Nieuw Kerkzijn Platteland gezocht

Schapen bij het hek - Platteland, Zomer

Er zijn diverse plekken waar ik expertise deel. Momenteel zoek ik, in overleg met het WKO, deelnemers voor een studiegroep Nieuw Kerkzijn Platteland. Wij willen na de zomer starten.

Geloven in je eigen dorp
Als het om vernieuwing in kerken en gelovige betrokkenheid gaat, wordt vaak allereerst naar de stad gekeken. Daar gebeurt het, zo denkt men. Toch is die redenering eenzijdig. Op het platteland vindt net zo goed vernieuwing plaats. Alleen verloopt deze weg naar vernieuwing in de meer landelijke omgeving anders dan in de stad.
Om hiervan werk te kunnen maken roept het WKO pastorale professionals die geïnteresseerd zijn in nieuwe vormen van gelovig leven op het platteland op om samen te komen in een studiegroep.

Doel en aanpak
Het doel van deze studiegroep is tweeledig:
a) inventariseren welke vormen van vernieuwend pastoraat in dorpen en op het platteland wij kennen, aan welke nieuwe vormen we kunnen en willen werken en hoe we elkaar kunnen ondersteunen op de ingeslagen weg. Daartoe bespreken en analyseren we vernieuwende praktijken, bij voorkeur eigen praktijken van deelnemers.
b) de uitkomsten van onze besprekingen delen met een breder publiek, bijvoorbeeld via het WKO-bulletin, een studieconferentie.

We denken op dit moment aan een traject van twee jaar, met jaarlijks zes bijeenkomsten van drie uur.

Het WKO-bestuur is, indien nodig, bereid om te zoeken naar ondersteunende begeleiding van de groep.

Is je interesse gewekt voor een eerste inventariserende bijeenkomst? Aanmelden kan per direct bij het secretariaat van het WKO: info@wvko.nl

Bij voldoende aanmeldingen willen we de kring in september starten.

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s