3e Advent

Waartoe knutselen kan leiden: de bouw van een boogbrug met regenboog-ledverlichting is dit jaar een inspiratiebron voor Advent…

Genesis 9, 1 . 8 – 17
Toen zegende God Noach en zijn zonen, hij zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk en bevolk de aarde (…) Ook zei God tegen Noach en zijn zonen: ‘Hierbij sluit ik een verbond met jullie en met je nakomelingen, en met alle levende wezens die bij jullie zijn: vogels, vee en wilde dieren, met alles wat uit de ark is gekomen, alle dieren op aarde. Deze belofte doe ik jullie: nooit weer zal alles wat leeft door het water van een vloed worden uitgeroeid, nooit weer zal er een zondvloed komen om de aarde te vernietigen. En dit,’ zei God, ‘zal voor alle komende generaties het teken zijn van het verbond tussen mij en jullie en alle levende wezens bij jullie: ik plaats mijn boog in de wolken; die zal het teken zijn van het verbond tussen mij en de aarde. Wanneer ik wolken samendrijf boven de aarde en in die wolken de boog zichtbaar wordt, zal ik denken aan mijn verbond met jullie en met al wat leeft, en nooit weer zal het water aanzwellen tot een vloed die alles en iedereen vernietigt. Als ik de boog in de wolken zie verschijnen, zal ik denken aan het eeuwigdurende verbond tussen God en al wat op aarde leeft. Dit,’ zei God tegen Noach, ‘is het teken van het verbond dat ik met alle levende wezens op aarde gesloten heb.’

De regenboog is als het ware een gespannen boog. Kleurrijk en krachtig. In het model dat ik bouwde is de boog voorzien van een brugfunctie…

Kom dan, ga maar
Zet je stappen op de brug
En kijk om je heen en verwonder je
Zie je de tekens van het Verbond niet?

Ga maar verder, toe maar
Wat geweest is komt zo nooit meer terug
Richt je op wat toegezegd is
Richt je op het licht aan het eind van de brug

De belofte van een mensenkind
Zo anders dan alle andere
Zo zal het zijn
Nu en voor eeuwig

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s