2e Advent

Waartoe knutselen kan leiden: de bouw van een boogbrug met regenboog-ledverlichting is dit jaar een inspiratiebron voor Advent…

Genesis 9, 1 . 8 – 17
Toen zegende God Noach en zijn zonen, hij zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk en bevolk de aarde (…) Ook zei God tegen Noach en zijn zonen: ‘Hierbij sluit ik een verbond met jullie en met je nakomelingen, en met alle levende wezens die bij jullie zijn: vogels, vee en wilde dieren, met alles wat uit de ark is gekomen, alle dieren op aarde. Deze belofte doe ik jullie: nooit weer zal alles wat leeft door het water van een vloed worden uitgeroeid, nooit weer zal er een zondvloed komen om de aarde te vernietigen. En dit,’ zei God, ‘zal voor alle komende generaties het teken zijn van het verbond tussen mij en jullie en alle levende wezens bij jullie: ik plaats mijn boog in de wolken; die zal het teken zijn van het verbond tussen mij en de aarde. Wanneer ik wolken samendrijf boven de aarde en in die wolken de boog zichtbaar wordt, zal ik denken aan mijn verbond met jullie en met al wat leeft, en nooit weer zal het water aanzwellen tot een vloed die alles en iedereen vernietigt. Als ik de boog in de wolken zie verschijnen, zal ik denken aan het eeuwigdurende verbond tussen God en al wat op aarde leeft. Dit,’ zei God tegen Noach, ‘is het teken van het verbond dat ik met alle levende wezens op aarde gesloten heb.’

De wereld vergaat
Alles wordt anders
Een onzekere toekomst tegemoet

De grond onder je voeten verdwijnt
Het stormt dagen, nachtenlang

Al wat vertrouwd was is verdwenen
Onzichtbaar voor jouw ogen
Maar je wordt beschermd

God zelf waakt over jou
En wat je lief is

Om je heen
Je meest geliefden
En vrienden

En twee aan twee
Klinkt in je oren
Soms hard, soms zachtjes
Misschien angstig en aarzelend
Maar toch onophoudelijk
Het geluid van hoop en belofte

Voedsel voor onderweg
(Bij het lezen van Genesis 7, 7even, aartsbisdom Utrecht 2003)

En met dit voedsel mogen wij verder op weg naar Kerstmis…

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s