Wonen in het huis van God – psalm 84

Wonen in het huis van God. Psalm 84. Wat een prachtig beeldende psalm waarin de kern van gelovig leven kernachtig tot uitdrukking komt.

Psalm 84, 5 – 8

Gelukkig de mens die in uw huis woont:

zonder ophouden kan hij U prijzen.

Gelukkig de mens die zijn kracht vindt bij U:

hij droomt van opgaan naar U;

en trekt hij dan door een dorre vallei,

dan wordt ze een groene oase

met lenteregens gezegend.

Bij elke stap groeit hun kracht:

God gaan zij aanschouwen op de Sion.

Gelukkig zijn…

Gelukkig is de mens die zijn of haar bestemming kent. Gelukkig is de mens die weet dat het leven een aanlokkelijk geheim in zich heeft. Gelukkig is de mens die het leven omarmt als een gift… Je wordt als mens gelukkiger als je je leven leeft als een gave die erom vraagt geleefd te worden met alles wat voorhanden is.

Wonen in Gods huis…

‘Gods huis’ betekent: concreet geloven. En ‘wonen’ is alles behalve het aanhangen van een levensfilosofie die je zelf mag construeren. Wonen is doen. Gods huis staat voor veiligheid, betrouwbaarheid, een gebaande en een te begane levensweg, persoonlijk en gemeenschappelijk…

Wonen in Gods huis zegt dat geloven een levende weg aan mensen voorhoudt. Een weg die moed vraagt om te durven ontdekken wat leven inhoudt en wat daarbij jouw bijdrage is.

Vastberaden onderweg zijn…

Er is ook waakzaamheid geboden op de levensweg die je gaat. Want de aardse aanblik heeft veel weg van het ‘goddeloze’ leven dat de psalmist beschrijft met ‘dorre vallei’.

Weten van het geschonken leven betekent leven vanuit een belofte: jij bent niet de eerste of de laatste die woont in het huis van God. Jij maakt deel uit van een grote rondtrekkende familie, waar je mag zijn wie je bent.

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s