Snoertseplak (2)

Bos in de Peel

Pionieren in de Peel is niet nieuw en doet zeker de huidige generatie ouderen in Zuidoost-Nederland teruggaan naar hun eigen jeugd; tot in de jaren vijftig van de twintigste eeuw waren er turfstekers. Nu zijn 12ha ontgonnen akkerland in Liessel het podium voor het burgerboer-initiatief ‘Snoertseplak‘.

2015 Opbrengst Eerste avond Bouwteam - Snoertse Plak 7 december

Met déze opbrengst van doelen en drijfveren is de opdracht voor elk bouwteamlid om aan te geven wat jíj wil gaan doen?

Ik heb het volgende aangegeven:

‘Als je verleden en heden tot een goede mix voor de toekomst wil maken mét de doelen en waarden zoals we overeen gekomen zijn… dan ontkom je niet aan het delen van verhalen. Verhalen zoals ze rondom de Snoertseplak leven. Omdat we mensen zijn.

Ik zie zo voor me dat er straks een kleinschalige multifunctionele boerderij ontstaat met concrete agrarische producten. De vernieuwing die ik inbreng is het verhaal dat mensen in zich hebben waarom ze meedoen en wat anderen die producten gaan afnemen beweegt om mee te doen. Naast het ontginnen van de 12 ha Snoertseplak gaan we met onszelf aan de slag; als het ware ontginnen we mét de akker ook onszelf. Verhalen verbinden en zijn waar in zichzelf. We hoeven ze alleen maar te vertellen en te delen. Daar wil ik graag aan bouwen’

Snoertseplak - logo

Snoerteplak is actief op de social media Twitter en Facebook.

Wordt vervolgd.

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s