Biddag

Afgelopen woensdag ging ik samen met mijn vaste collega in de oecumene voor in de biddag voor gewas en arbeid in Horssen. Onderstaand de gebeden die ik voor deze gelegenheid heb geschreven…

Laten wij met elkaar onze gebeden voor God brengen, de schepper van hemel en aarde en al wat daarop leeft, die ons hier bijeengebracht heeft en wie wij blijvend mogen danken voor zijn voortgaande scheppingswerk…

Laten wij bidden voor de grote wereldleiders. Dat zij zich meer met het welzijn van hun volkeren bezig houden dan met eigen roem. Dat zij hun talenten in blijven zetten met het oog op de volhoudbaarheid van onze ene aarde. Dat zij de broodnodige moed tonen, omdat we het ook aan toekomstige generaties gunnen, om in het komende groeiseizoen te zaaien en te maaien als de oogsttijd zich aandient.

Laten we bidden voor onze kerken, in de volle breedte van betrokkenheid op de omringende wereld en in naam van de drie-ene God. Dat er blijvend plekken van samenkomen mogen zijn, waarin mensen zich geraakt weten door uw voortgaande woord en elkaar, ten dienste van de verlangens die bij medemensen leven, ten dienste van wat de aarde aan menselijk ingrijpen kan verdragen.

Laten we bidden voor onszelf zoals wij hier bijeen zijn gekomen, uit verschillende tradities en gewoonten om geloven te richten op de wereld hier in Horssen en directe omgeving. Dat we elkaar blijven bemoedigen en als het ware het licht aanreiken, zoals de allerhoogste dat in ons binnenste graag wil laten schijnen. Dat we elkaar niet de maat willen nemen maar aanvullen vanuit liefde.

Laten we bidden voor steun van God, dat wij hulp aanvaarden om ons consumentengedrag te beheren. Opdat wij inzien dat wij zelf deel uitmaken van de ons omringende economie, die vaak teveel van werkenden en niet-werkenden vraagt. Dat wij durven genieten van het werk dat in onze handen ligt, werk dat nooit af is en uiteindelijk overgelaten moet worden aan iemand die jouw en mijn inzet nooit heeft gevoeld.

(Foto: pixabay)

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s