Vreemdeling

Confrontatie in psalm 39. Ik ben een vreemdeling in een vreemd land met een God die door mij gekend wil worden.

Psalm 39, 1 – 14
(13) Hoor mijn gebed, HEER,
luister naar mijn hulpgeroep,
wees niet doof voor mijn verdriet,
want een vreemdeling ben ik, bij u te gast
zoals ook mijn voorouders waren.

Een geestelijk getuigenis in het jasje van de popmuziek van U2. Het is de stem van Bono die bij mij opkomt na het lezen van psalm 39. Ik hoor een jammerende stem van een man die wakker wordt in een wereld die voor hem niet vertrouwt aanvoelt – Bijbels gezien geldt dit voor elke gelovige. Hoe kun je leven in een wereld die de jouwe niet is?
En dan speelde voor een opkomende rockband zoals U2 in 1981 vooral de vraag: hoe gaan wij met elkaar in Godsnaam om met de opkomende roem en macht? Wat heb je dan aan je geloof? Als je ervoor open staat: alles! Omdat het troost geeft.Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s