Wat doe jij als boer met de ‘trage vragen’?

Trage vragen: in het minder veeleisende agrarische ondernemerschap van weleer was er meer vanzelfsprekend aandacht voor dan tegenwoordig het geval is. Wat te doen?

Trage vragen zijn weerbarstige vragen die je niet elke dag tegenkomt, maar als ze er zijn vragen ze om aandacht. Negeren? Dan komen ze vroeg of laat met meer venijn aan de oppervlakte. Ben die fase voor!

Trage vragen zijn vragen die reiken naar jouw uiteindelijke bestemming. Vragen naar wie je bent en wie je wil zijn. Vragen naar de koers die jij met je bedrijf vaart, gekoppeld aan de mate waarin jij je daarin op je gemak voelt. Vragen naar de rol van jou binnen je gezin of buurtschap/familie. Dit soort lange-termijn-vragen sneeuwen gemakkelijk onder in de waan van de dag, waarin jij veel eindjes bijeen moet zien te houden.

Wat ik als boer gevoeld heb: dat de trage vragen steeds minder in beeld zijn van de reguliere organisaties waar boeren contact mee onderhouden.

Wat ik als pastor zie: dat er een enorme kloof gaapt, tussen allerlei belangen en boeren die zich zo goed mogelijk met die belangen proberen te verhouden.

Lees je dit als boer?
Neem gerust contact met me op voor een verkennend gesprek.

Lees je dit als iemand die met boeren meeleeft?
Ik denk graag met je mee over het opzetten van plaatselijke initiatieven.

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s