God ter sprake brengen (3 van 3)

Sinds ongeveer 2 ½ jaar ga ik met meerdere collega’s een weg genaamd ‘Nieuw Kerkzijn Platteland.’ De afronding is nabij.

In juli schreef ik vanuit het Bijbelboek Job over Nieuw Kerkzijn Platteland. Dit keer een laatste bericht voordat geïnteresseerden, die bij mij bekend zijn, via het Werkverband Kerkelijk Opbouwwerk de vooraankondiging ontvangen.

Als studiegroep willen we al diegenen die in en met geloofsgemeenschappen op het platteland werken een hart onder de riem steken. Wij hebben niet dé oplossing voor de bekende statistieken: dalend kerkbezoek, jongeren die wegtrekken… We geloven met elkaar wel in een weg die goed is om begaan te worden. En die weg willen we niet voor onszelf houden.

Afgelopen zomer kreeg ik een prachtig beeld aangereikt.

Een foto uit mijn werkgebied van begin augustus: dit lijkt wel verschroeide aarde. Een bijna dode aarde. Nog net geen woestijnlandschap. Misschien dat er onder de oppervlakte nog leven zit. Helemaal teruggetrokken tot in de wortels. Overlevingsstand. Wie weet?


Deze foto is nauwelijks een maand later gemaakt. De extreem droge en hete zomer lijkt lang geleden. De groene grasmat staat er ongelofelijk mals bij. Het is bijna niet te geloven maar toch waar.

Zo kan het ook gaan met mensen. De groeikracht die ons gegeven is, we mogen ze nooit vergeten. Hoe dat kan in de weerbarstigheid van alledag? Dat kunnen we alleen maar met elkaar ontdekken.

Jack Steeghs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s